donderdag 25 juni 2009

''Windmolens in Giessenburg? Nee, weg ermee!''

Het groene hart is een oase van groen tussen de vier grote steden Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. In het nationaal park Groene Hart horen geen windmolens beweerd actievoerder Wouter Veldhuis. Windmolens zijn volgens hem natuur vervuilend (horizonvervuilend) en er ontstaat meer geluidsoverlast. Ook vinden de actievoerders de efficiëntie van windmolens in Het Groene Hart minimaal.

Tussen Hardinxveld-Giessendam en Giessenburg moeten de zogenoemde windmolens komen. Volgens de actievoerders vinden zij de locatie C.M.van Houwelingweg zeer ongelukkig. Actievoerder Wouter Veldhuis: ''De locatie is zeer ongelukkig voor de natuur(vogels) en veroorzaakt nog meer geluidsoverlast voor de inwoners".

Op deze locatie bevinden zich ook al andere geluidsoverlast producerende trajecten: de betuwelijn, de A15 en de Merwedelingelijn. Inwoners uit Giessenburg waren eerder door de gemeente Giessenladen uitgenodigd om een windmolen informatieavond bij te wonen. Bewoners van Hardinxveld-Giessendam werden daar in tegen niet uitgenodigd door de gemeente Giessenlanden. Dat is een kwalijke zaak. Omdat de inwoners van de buurt gemeente (Boven) Hardinxveld-Giessendam direct betrokkenen zijn.

De Actievoerders benadrukken dat er jaarlijks duizenden vogels over dit gebied vliegen. Tevens twijfelen de actievoerders aan de efficiëntie van de windmolens: ''In de zee hebben windmolens veel meer ruimte en kunnen ze veel meer wind opvangen dan in de Alblasserwaard''.Ook twijfelen de actievoerders over transparantheid van de gemeente Giessenlanden. ''We hebben een aantal maanden geleden een bezwaarschrift ingediend waar we geen reactie op hebben ontvangen.

Ook zouden de inwoners graag geïnformeerd willen worden over de stand van zaken, wat immers is toegezegd door Burgemeester Boot''

De politieke partij T@B uit Hardinxveld-Giessendam kwam eerder op voor verschillende inwonersbelangen en stuurden een brief aan het B&W college.

De actievoerders hebben een website gelanceerd: http://www.tegenwindmolens.tk/.Inwoners krijgen tevens de gelegenheid hun stem te laten gelden via opgestelde polls op deze website. Tevens kunnen inwoners lid worden van de hyve: tegenwindmolens.hyves.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten